ZDRAVÁ VÝŽIVA BENEŠOV  TEL: (+420) 603 812 802

Naše recepty

 

„Nechť tvá strava je ti lékem a ne lék stravou“

 

Kuskus s kuřecími kousky a zeleninou

250 g kuskusu, olivový olej,  bylinková kostka, máslo, 2 kuřecí řízky, oblíbená kořenící směs, sůl, 150 g mražené kukuřice, zelená cibulka, 2 rajčata, petrželka

1. Kuskus připravíme podle návodu na obalu,  do vroucí vody na jeho přípravu přidáme bylinkovou kostku nebo masox a mraženou kukuřici.

2. Maso nakrájíme na drobnější kostičky, osolíme, okořeníme a zprudka opečeme na pánvi. Z rajčat odstraníme dužninu a nakrájíme je nadrobno, cibulku na kolečka, petrželku nasekáme najemno. Vše promícháme a necháme pod pokličkou chvíli odstát.

 

Výborný čočkový salát

Čočka, rajčata, sterilované okurky, salátové okurky, papriky,  uvařená vajíčka, bílý jogurt, majonéza

Čočku namočíme asi na 2 hodiny a pak uvaříme do měkka. Nakrájíme si rajčata, okurky, papriku a uvařená vajíčka. Přidáme čočku, můžeme trochu osolit. Nakonec vmícháme 2 malé lžičky bílého jogurtu a 2 lžíce majonézy.

 

Květákové karbanátky

70 dkg květáku, 4 rohlíky, 2 dcl mléka, 2 vejce, 2-3 lžíce hladké mouky, sůl, pepř, nať petržele, olej na smažení

Květák rozebereme na růžičky, uvaříme v osolené vodě. Po uvaření necháme okapat a vychladit. Potom květák nasekáme najemno a dáme do mísy. Rohlíky nakrájíme na malé kostičky a namočíme v mléce. Až se mléko vsákne, tak je přidáme ke květáku. Dále pak přidáme vejce, mouku, sůl, pepř a nasekanou petržel. Uděláme placičky a na pánvi na oleji osmažíme z obou stran dozlatova.